Wie ben ik?

Mijn naam is Frank Van Linden, nu 33 jaar oud.

ik

Vanaf mijn dertiende is de erfelijke ziekte ataxie van Friedreich vastgesteld. (een aangeboren, progressieve aandoening van het zenuwstelsel) Geleidelijk aan takelde ik af en moest gedwongen minderen met mijn vrij drukke verenigingsleven.

In 2005 werd wandelen zeer moeilijk en hebben de dokters mij aangezet tot het kopen van een rolstoel. Het idee schrikte mij enorm af en om er toch een beetje genoegen mee te nemen kocht ik mij een aankoppelhandbike (een soort ‘vijfde wiel’ dat je aan je rolstoel hangt). Tot die moment deed ik geen sport, enkel vissen!

Ondanks mijn harde ziekte probeer ik alles uit het leven te halen wat erin zit. Dit vergt veel moeite en hulp van vrienden, maar ondertussen heb ik toch al een mooi stuk van de wereld mogen zien.

Ik doe elk jaar een uitdaging, zo ben ik in al naar Compostela gefietst, heb ik de Schelde afgevaren met een watertrap boot, heb de vier cols van de Marmotte bedwongen met mijn handbike en ben ik mensen met mijn ziekte gaan bezoeken.