Dag 10 – 29 juli

Dé laatste…

  • 50 km
  • campeerdag
  • kans op een meerval

10 g

We vertrokken vroeg, om negen uur lag ik al in de handbike. Rikkert en Hilke reden afwisselend, en we kwamen aan een mooi gemiddelde.

In Delden was een grote intocht. Alle handbikers stapvoets achter een fanfare. Heel de stad stond langs de kant bloemen uit te delen en te applaudisseren. Niet mijn ding, maar het had wel iets.

10 A

600 km in 10 dagen: Check!

10

Nu die klote vis nog :p

Een kattewas later kwamen we aan bij Wild. De eigenaar was op de hoogte. Hij wist dat dit de laatste kans was. Hij had speciaal aas meegebracht. Ik had 2 lijnen bij, één voor Rikkert en één voor mij. Dennis, een medewerker daar, ging mee om ons te helpen. Bij de eerste beet slaat hij aan, en geeft de lijn aan mij.

Na een kort maar hevig gevecht, komt een Israelische zeebaars boven. Gelukkig geen meerval… ik wil zelf aanslaan, anders is het niet mijn vangst vind ik.

Gerwin (de baas) kwam erbij zitten en bleek een zalige mens. Hij vertelde dat er minder meerval dan vroeger zit, en dat ze heel schuw zijn geworden. Ze worden pas actief als de zon onder is.

Er volgden nog drie baarzen… (zelf aangeslagen :p)

10 DANI_3

Het werd al maar later en donkerder. Danielle zag de top bewegen van een vislijn, de dobbers zagen we niet meer. Ik zet de haak, en het gevecht begint. De onderlijnen zijn dun (0.25 fluocarbon) en de haken hebben geen weerhaak. Dit om de vis niet te beschadigen, en toch een kans te geven.

De rust rond de vijver werd verstoord door het gekraak van de slip van de molen. Aan de andere kant van de lijn hing een krachtpatser. Zou het eindelijk een meerval zijn? Hij komt dichter, en Gerwin schept… JAJA!!!

10 DANI_4

10 RICKY

106 cm! ONGELOFELIJK, MEErVALLER is geslaagd!

Gerwin bleef gepassioneerd proberen om er nog één te vangen… om 12 uur hielden we het voor bekeken. Doodmoe sloegen we nog een biertje met de baas af. Hij betaalde zelfs onze rekening, het cliché van de gierige Nederlander doorbroken…

 


Reacties

Dag 10 – 29 juli — 2 reacties

  1. Ook doorzetten is een optie voor jou samen met een flinke portie positiviteit. Twee ingrediënten die kenmerkend zijn voor jouw persoonlijkheid. Een voorbeeld voor menig minder valide lotgenoot met wie je graag je uitdagingen deelt. Ik heb een groot deel van jouw uitdaging getuige kunnen zijn en ervaren hoe aanstekelijk jouw inzet is voor iedereen. Ik hoop daar nog lang getuige van te kunnen zijn. Daarom proficiat met deze uitdaging. Groet Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *